Portretten & Prints

Dierenportretten

Voorbeelden van gemaakte opdrachten

 

Wil jij ook een tekening van je huisdier? Met een handgetekend portret ontvang je een bijzondere en blijvende herinnering. Voor jezelf, of als kado voor een ander.

Portret tekening op verzoek, hoe werkt het?

  1. Zoek een mooie foto van je huisdier. Goede belichting en scherpte zijn belangrijk om details zoals ogen en vacht te kunnen tekenen.
  2. Stuur mij een mailtje met je favoriete foto(‘s) Ik neem dan contact met je op.
  3. We bespreken samen jouw voorkeuren zoals gewenst formaat, wel/geen witrand en bezorgopties. Nu dit bekend is kan ik een opdrachtomschrijving en prijsopgave maken.
  4. Zodra je de opdracht hebt bevestigd begin ik met jouw tekening. Je ontvangt tussentijds 2x een lage resolutie screenshot ter review.
  5. Het kost 1 a 2 weken een portret te voltooien, dan nog een week voor de drukker.
  6. Voor betaling binnen Nederland ontvang je een betaalverzoek via mail of Whatsapp. Zodra ik aan de tekening begin vraag ik 25% van het bedrag te voldoen zodat we ons beiden aan de opdracht commiteren. Nadat je het eindresultaat hebt goedgekeurd volgt de rest van de betaling. Daarna zal het portret gedrukt en verzonden worden.

Wat kost zo’n portret?

De prijs hangt af van het gewenste formaat, het aantal dieren en de hoeveelheid gevraagde details. Realistisch tekenen vraagt tijd, energie en afstemming op de foto van jouw dier om een goed gelijkende tekening te maken. Daarom leggen we vooraf samen vast wat je wensen zijn en vraag ik een kleine aanbetaling.

Voor een goede gelijkenis helpt het zo scherp mogelijke foto’s in te sturen, met goede belichting. Als je geen goede foto’s hebt bespreken we wat de mogelijkheden zijn. Soms is een foto prima aan te vullen met details uit een foto van een dier van hetzelfde ras. Een tip: als je de kleuren in de ogen en de pupillen goed kan zien is de foto meestal goed bruikbaar.

Een realistisch portret kan al vanaf 100 euro getekend en gedrukt worden. Dit is voor 1 dier. Zie ook “Aanbod & Prijslijst”. Voor ieder extra dier komt er een bedrag bij vanwege de extra tekentijd.

Wat ontvang je?

De tekening wordt gedrukt op Fine-Art papier (310 g) met een prachtige fluwelige structuur. Dit zware papier heeft een zeer luxe uitstraling. Door de lichtbestendige inkt is het portret prima bestand tegen zonlicht. De tekening blijft natuurlijk wel beter beschermd in een lijst en achter glas.

Het originele digitale bestand blijft in mijn bezit. Extra afdrukken zijn altijd na te bestellen.

Artprints en postkaarten

Mijn tekeningen zijn beschikbaar als art-print (voor aan de muur) of op een postkaart. Op de pagina “ Aanbod & Prijslijst” vind je de beschikbare tekeningen en kaarten.

Kaarten zijn op voorraad en afgedrukt op zwaar mat fotopapier, dubbelzijdig met een blanco beschrijfbare binnenzijde. Een envelop is bijgevoegd. Levertijd binnen Nederland is 1 a 2 dagen.

Superleuk als je een berichtje achter laat, of volg mij via onderstaande linkjes

 

 

 

%d